Torben E Møller Baggrund

Mens Torben E. Møller i generationer har været et synonym med guld og sølv, briller og ure, så er den hæderkronede Hobro-butik også fortællingen om et snart 100 år gammelt foretagende, grundlagt i 1923.
Butikken ligger på den samme adresse i Adelgade 20, hvor den altid har ligget. Og mens det nuværende navn stammer tilbage fra 1956, hvor Torben E. Møller overtog butikken af læremesteren Theilgaard, så er det i dag anden generation, der driver butikken videre. 

Sønnen Peter Møller står således i spidsen for den butik, han sammen med sin bror, Henrik købte i 1996. Sidstnævnte trådte dog ud af kompagniskabet tilbage i 2007, og i stedet har Peter Møller nu hustruen Pia med på sidelinjen.
Meget andet har dog også forandret sig. I dag rummer butikken en afdeling af optikerkæden Thiele, ligesom der i 2008 blev føjet en søsterbutik til foretagendet. I den dengang nyetablerede Metropol i Hjørring åbnede ”Møller guld, sølv og ure”. Siden er også en webshop integreret i virksomheden. Der er idag beskæftiget 12 medarbejder i alt i firmaet.

Håndværk

Det er i høj grad det gode håndværk – både i forhold til rådgivningen som i relation til selve faget, der indrammer Torben E. Møller. Mantraet er enkelt: ”Vi siger aldrig nej”. Det forpligter naturligvis, men sandheden er, at kunderne aldrig går forgæves. Hvad enten det drejer sig om efterspørgsel på nye produkter eller servicering af brugte.
Og efter mere end 90 år på adressen i Adelgade i Hobro er det tilhørende værksted spækket med reservedele. Tandhjul, bøsninger, skruer, fjedre og andre dele fylder skuffer og æsker i et sirligt arkiv af uundværlige effekter. Det bidrager til fortællingen om en ægte urmager-virksomhed, hvor der værnes om det gode håndværk, og hvor kvaliteten er forbundet med såvel tilgangen til kunderne som egenskaberne med det brede spekter af værktøj. Bag kulisserne repareres ure og briller, der skiftes batterier og remme, pudses smykker, kæder trækkes om, generelle reperationer og meget andet. Det hele er underlagt en høj håndværksmæssig kunnen, for emnerne er selvsagt både kostbare og forbundet med stor affektionsværdi. Fortællingen er den samme i både Hobro og Hjørring, om end der ikke sælges briller i forretningen i Hjørring.

Smykker ure og briller

Såvel butikken i Hobro som den i Hjørring er solidt forankret i de respektive lokalområder. Begge er baserede på salget af kvalitetsprodukter indenfor både smykker og ure, men kun i Hobro indgår også briller i udvalget. Thiele-forretningen ligger lige ved siden af ure- og smykkebutikken i lokaler, hvor der indtil 2009 blev solgt sko. I dag der tale om en integreret enhed, men Thiele-navnet er bibeholdt. At det netop blev Thiele, der i sin tid skulle danne ramme om udvidelsen, var i øvrigt ganske nærliggende. Peter Møller er nemlig oprindelig udlært optiker hos Thiele i Aalborg. Så er kæden kendetegnet af kvalitet og troværdighed - idealer, der fuldt ud harmonerer med det generelle billede af Torben E. Møller-butikkerne.